Skip to main content

Frans Drummen

Hobbemastraat 10
6521 LJ Nijmegen
024-3235748
06-14130284>
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Atelieradres

Krayenhoffkazerne
Molenveldlaan 124
6523 RN Nijmegen

Curriculum Vitae

Ik ben geboren op 2 april 1949 te Heerlen, en afgestudeerd aan de afdeling Vrije Kunst van de Hoge school voor de Kunsten te Arnhem in 1995.Ik ben geboren op 2 april 1949 te Heerlen, en afgestudeerd aan de afdeling Vrije Kunst van de Hoge school voor de Kunsten te Arnhem in 1995.

Wie ben ik in mijn artistieke werk? Ik werk binnen verschillende disciplines van de beeldende kunst. Het materiaal zelf, bv. een oude plank, een kartonnendoos, een rivierkei of een gevonden voorwerp wat me boeit start vaak mijn werkproces in het atelier op. Het materiaal nodigt me uit om er iets mee te doen. Ik werk daarbij graag in serieverband.

Ik probeer een eigen individuele wereld en ordening te scheppen waarin ik me thuis voel. Een wereld waar spelen en vrijheid van handelen voorop staat. Dat kan leiden tot de bouw van boomhutten maar ook tot informele meditatieve tekeningen of tot primitieve stapelingen. Ik wil dat mijn beelden en tekeningen een directe visuele beleving oproepen. Herkenbaarheid, verrassing en beeldassociaties probeer ik daarbij steeds met elkaar te vermengen.

Verschillende thema┬┤s die me boeien en inspireren komen in dit proces van werken vanzelf in beeld. Zoals de natuur, het landschap, symboliek, oude culturen, bouwsels, materiaalverwantschappen, netwerken en rasters. Het is een breed spectrum aan inspiratiebronnen waaruit ik put.