Skip to main content

Ik heb in 2008 een serie torenobjecten gemaakt van elk ongeveer 50 cm hoog. Deze  torens ogen oud en mystiek, enigszins vervallen en sommigen staan uit het lood. Ik heb in 2008 een serie torenobjecten gemaakt van elk ongeveer 50 cm hoog. Deze  torens ogen oud en mystiek, enigszins vervallen en sommigen staan uit het lood. Ze roepen herinneringen op aan vervlogen tijden. Eerder middeleeuws dan van deze tijd. Ze zijn verlaten en hebben een onbekende geschiedenis. Kluizenaars of dolende ridders hebben er waarschijnlijk ooit gewoond. Ge├»soleerd op een rots lijken het vuurtorens, kasteeltorens of wachters op de uitkijk. Hun functie doet er in wezen niet toe. Het zijn authentieke, zelfstandige bouwsels waar je als toeschouwer een eigen functie aan mag toedichten. 

Toren en rots zijn een onlosmakelijke en natuurlijke eenheid. Elke zijde van de toren laat een ander beeld zien, elke kant vertoont een andere aanblik, een ander karakter en uitstraling.

Ze zijn qua vorm grillig en vormen zich naar de natuurlijke ondergrond. Je kunt zien dat de torens eerder gegroeid dan gebouwd zijn.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.